Strašiak menom otlaky!

Kategórie
 
 
 
 
 
Strašiak menom otlaky!

Zakúpili ste si nové topánky s radosťou kedy ich ukážete svetu v plnej krase a po prvom obutí čuduj sa svetu na päte sa Vám urobili nepríjemné a hlavne bolestivé otlaky? Otlaky vedia potrápiť nejednu ženu, hlavne v letných mesiacoch. Ako sa s nimi popasovať? Prečo vlastne vznikajú?

 

Otlaky vo vačšej miere na päte, alebo pri kĺboch na palci spôsobujú príliš tesné topánky. Otlaky vznikajú pod povrchovou vrstvou pokožky ako následok trenia a tlaku, zranenia alebo infekcie. Keď sa pokožka nohy neustále trie o topánku alebo o ponožku prípadne o iný drsný povrch dochádza k jej podáždeniu a vzniku nechceného otlaku. Prejaví sa začervenaním, bolesťou a hlavne opuchom. Telo začne na poškodené miesto zhromaždovať tekutinu - tkaninový mok, ktorý ochráni citlivejšie vrstvy pokožky.

Ako vyliečiť otlaky? Najvhodnejším postupom pri liečbe je nechať otlak v pokoji a hlavne na vzduchu. Odporúčame pri otlakoch nepoužívať uzatvorenú ani tesnú obuv. Takmer všetky otlaky sa vyliečia za pár dní. Ak však tekutina-tkaninový mok praskne, oblasť okolo otlaku je možné vyčistit vodou a mydlom. Následne zalepiť leukoplastom.

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia