Kategórie
 
 
 
 
 
Ako na boľavé nohy?

 Aj tá najpohodlnejšia a najkvalitnejšia obuv vie Vaše nohy poriadne potrápiť. Hlavne v letných mesiacoch. Ako na boľavé nohy domácim spôsobom?

1. Cesnak a cibuľa

Cesnak a cibuľu stačí nakrájať na malé kolieska a následne priložiť na postihnuté miesta /otlaky,odreniny, bolestivé miesta/. Najlepšie je nechať pôsobiť celú noc.

2.Kokosový olej

 

Tento zázrak sa používa v kuchyni ale tiež v kozmetike. Kokosový olej lieči hlavne otlaky a pľuzgiere.Viackrát denne ho aplikujte na postihnuté miesta a nechajte pôsobiť. Pokožku nôh vyživí, zjemní a rýchlejšie scelí vďaka protizápalovým účinkom.

3.Skorocel

Keď nepríjemný, bolestivý pľuzgier praskne, priložte na neho líst skorocelu a zalepte leukoplastom.

4.Ocot

V prípade ak vás trápi zápal v chodidlách, ocot je veľmi dobrým pomocníkom pri stihanutí zápalu z tela. Vyskúšajte octový kúpeľ. Pridajte do kúpeľa na nohy dve lyžice octu /môžete aj soľ/ a nechajte nohy namočené najmenej 15 minút. Následne opláchnite čistou vodou.

5.Aloe Vera

Aloe Vera uľaví od bolesti a zároveň dezinfikuje a hojí prípadnú ranu. Odporúčame na noc natrieť gélom aloe vera postihnuté miesta a prelepiť leukoplastom.

6.Domáca pálenka

Domáca pálenka veľmi dobre čistí a dezinfikuje rany a uľavuje od bolesti. Postihnuté miesta môžu najprv štípať. Po dezinfekcii ranu zalepte. Alkohol však dokáže ranu vyčisiť a tiež zmierňuje/ výťahuje zápal.

7.Med

Med od včielok pôsobí taktiež protizápalovo a antibakteriálne. Stačí ak medík aplikujete na postihnuté miesto a necháte chviľku pôsobiť. Následne zmyjete vodou. Pre lepší účinok odporúčame nechať medík pôsobiť na postihnutom mieste celú noc a zalepiť leukoplastom.

8. Ľad

Ľad veľmi dobre pomahá pri  ťažkých, ubolených a opuchnutých nohách. Stačí ho vložiť do igelitového vrecka, dobre zaviazať a priložiť na postihnuté miesta. Nie však dlhšie ako 10 minút. Pri dlhšej dobe by ľad mohol poškodiť nervy.

9. Masáž nôh a pedikúra

Počas leta dávame nohám riadne zabrať. Musíme si uvedomiť že nôžky nás nesú každý deň. Častokrát si ani neuvedomujeme akú záťaž musia podstúpiť. Preto dbajte aj na masáž chodidiel, ktorá veľmi dobre prekrvuje celé chodidlá, masáž napomáha k správnemu cirkulovaniu krvi v tele. Dnes už množstvo pedikúr vykonáva masáž chodidiel. Pedikúra je tiež vhodná pre ženy, ktoré chcú mať pekné nôžky aj počas leta. Veď ako by sme vyzerali v krásnych sandálkach s popraskanou pätou ? Preto počas letných dní dbajte viac o svoje chodidlá!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia