Problematika tejto novodobej choroby nám nie je ľahostajná! Preto sme sa rozhodli v spolupráci s www.minevita.sk dať Vám do pozornosti nové semináre, kurzy buď osobne alebo cez skype, pre kolektívy alebo pre jednotlivca. Zakúpiť si môžete taktiež novú knihu, v ktorej Vám autorka zodpovie množstvo otázok ktoré máte.
Kniha + poradenstvo ako zvládať histamín cez Skype
diagnostiku, terapiu citlivosti na histamín a mnoho iného. Poradenstvo 60-90min. zahŕňa rozbor súčasného stavu, stravovanie pri HIT, doplnky výživy, vhodné a nevhodné potraviny, zameranie sa na celkovú úpravu jedálnička, ako nakupovať a spracovávať potraviny, ako pripraviť jedlo. Bližšie informácie získate ak napíšte na info@minevita.sk , blazejovaj@gmail.com alebo zavoláte na +421 908 464 530
O čom sa dozviete v knihe?
Téma histamín je plná nezodpovedaných otázok. Táto kniha vám poskytuje odpovede na mnohé otázky. Je zostavená z teoretickej a praktickej časti. Teoretická časť je venovaná histamínu. Popisuje čo je histamín, čo o ňom vieme, prečo vzniká citlivosť na histamín, vysvetľuje rozdiel medzi alergiou a intoleranciou, ako súvisí histamín s inými ochoreniami, čo je histamínová intolerancia a čo nie je, prejavy, toxicitu histamínu a biogénnych amínov, histamín a biogénne amíny v potravinách, diagnostiku, terapiu, eliminačný a nízko histamínový stravovací režim, vzorové jedálničky, ako súvisia lieky, atopický ekzém, žihľavka, citlivosť na lepok a laktózu s histamínovou intoleranciou, kozmetické prípravky a histamín, ako sa stravovať mimo domu, priblíži vám dlhodobý stravovací režim, potraviny ktoré áno, ktoré nie, prírodné antihistaminiká, ktoré probiotické kmene sú vhodné a ktoré nevhodné, vzorový jedálniček, praktické odporúčania a mnoho iného.
Praktická časť je zostavená zo 44 nízko histamínových receptov v ktorých som použila tradičné suroviny všetkých potravinových kategórií pochádzajúcich z nášho zemepisného pásma. Popis jednotlivých receptov je obohatený o krátku informáciu o zdravotných benefitoch surovín a celkový vzhľad dopĺňajú pekne ilustrované fotografie každého jedla. Do každého jedla som použila najdôležitejšiu ingredienciu a tou je láska. Všetky recepty som aj s chuťou zjedla. Pripravila som pre vás aj malý test kvality lepkov z konvenčnej pšenice, pšenice špaldovej a raže. Je až neuveriteľné, ako sa dá s hmotou, ktorá mi vznikala pod rukami pracovať. Ako sa jednotlivé lepky správajú, aké majú fyziologické vlastnosti podľa mojich zistení sa tiež dočítate v tejto knihe.
Kniha je určená širokej verejnosti, pacientom s histamínovou intoleranciou a inými intoleranciami, diétnym sestrám, kuchárom, zamestnávateľom a v neposlednom rade aj lekárom a každému, koho zaujíma problematika histamínu. Publikácia na Slovensku v takomto rozsahu nebola zatiaľ vydaná.
Mojim cieľom bolo previazať teoretické informácie o histamíne s praktickou časťou a poskytnúť vám tak čo najviac informácii, aby sa váš život s histamínov stal krajší a lepší.
Kniha je vytlačená na kvalitnom papieri, viazaná v kvalitnej tvrdej väzbe a v príjemnom dizajne.
Ďakujem vám. Autorka
Janka Blažejová